Schepper, fotograaf, vormgever en redacteur Karl Lagerfeld doet niets meer dan het uitbreiden van zijn vormen van expressie. Met een onverzadigbare nieuwsgierigheid, altijd op zoek naar nieuwe creatieve ervaringen, heeft deze veelzijdige kunstenaar had een ongewoon rijke carrière, waarin hij heeft een perfect gebeiteld grafische identiteit ontwikkeld. Nu, na al de mode, de parfums en accessoires, is Karl Lagerfeld het vrijgeven van zijn eerste regel van het kristal.

Gezien zijn veeleisende perfectionisme, kon de ontwerper nooit hebben samengewerkt met minder dan het beste: De Orrefors glasblazerij is een Zweedse instelling voor meer dan een eeuw, de uitoefening van de eeuwenoude traditie van de hand geblazen glas gevormd door Meesters handwerkslieden. Met zijn prachtige gravures, gestroomlijnde vormen en kleuren, variërend van delicaat om rijke, het Orrefors merk is een van de grote symbolen van de Zweedse design en luxe. Het is een wereldwijd merk, gracing de mooiste tafels, zoals het Zweedse Koninklijk Paleis.

Het kennen van de artistieke kwaliteit van Orrefors vergelijkbaar met de wereld van high fashion, Karl Lagerfeld ontwierp een collectie in zijn eigen beeld: strakke, subtiel en functioneel. De eerste leden van de familie zijn Lagerfeld kristallen champagne fluiten en coupes en wijn, water en likeur glazen. Transparant, zwart of melkachtig wit, soms gegraveerd met de KL monogram, de serie typeert de Karl Lagerfeld ethos van ultra-strakke lijnen. En in de geest van de bekende ontwerper van de praktische, de serie ook monogram coasters tot elk spoor van een dolende laten vallen op een smetteloze tafelkleed te voorkomen.

Gebaseerd op hetzelfde principe, de collectie beschikt ook over een grote ronde kom, een rechthoekige vaas en een cilindrische vaas, elk balanceert op vier kristallen bollen op transparante platforms.

Met zijn eenvoudige kleur schaal, de zuiverheid van de lijnen en vormen, de stroom van het materiaal en de verfijning van de details, elk kristal contour van de Karl Lagerfeld-serie weerspiegelt tijdloze elegantie. De collectie schenkt een nieuwe, harmonieuze en moderne gezicht op de eeuwenoude Orrefors expertise.

De Karl Lagerfeld collectie van Orrefors kristal zal ook beschikbaar zijn in geschenkdozen met paren van monogram champagne fluiten en worden apart verkocht dozen gegraveerd coasters te plaatsen onder hen. Deze zal beschikbaar zijn in Europa op 1 september 2011, toen uitgebracht in de Verenigde Staten te koop uitsluitend bij Bloomingdale’s vanaf 15 oktober, om landelijk te gaan op 1 november. De Karl Lagerfeld-serie straalt functionaliteit tot in het kleinste detail.

Zie de film met Karl Lagerfeld presentatie van zijn nieuwe lijn van Orrefors kristal op orrefors.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *