Bertil Vallien

"Glas biedt kansen als geen ander materiaal. Het heeft alles. Voor mij, is het glasblazen kamer het centrum van alles. Het is net materie opscheppen uit een vulkaan en kijken hoe de gloeiende lava verandert in ijs. Het exacte moment weten waarop een verschuiving van licht of expressie en draaien aan het geheim van het glas is waar het allemaal om gaat. "

Bertil Vallien is veruit de meest internationaal gevierde glas kunstenaar en ontwerper in Zweden. Hij ontving vele prijzen en zijn werk is goed vertegenwoordigd in toonaangevende musea over de hele wereld. Hij werkt in een mythische, droomachtige wereld van symbolische beelden. Hij verbindt zich wat hij zelf omschrijft als een nooit eindigende zoektocht, in nauwe samenwerking met zijn mede-werknemers op AFORS glasfabriek, een aantal van hen hebben gewerkt met Vallien tientallen jaren. Bertil Vallien is voornamelijk bekend als de meester van zandvormen. Zijn solide, diepblauwe, vier-meter-lange schip is onderdeel geworden van het moderne glas geschiedenis. Zijn ontwerpen bevat tevens Château, een van de best verkopende reeksen van handgemaakte glazen over de jaren.

Bekijk hieronder de series die hij voor Orrefors Kosta Boda heeft uitgebracht.

Bekijk ook andere ontwerpers:

Winkelmand

OVER ONS

Als pure liefhebbers van de mogelijkheden die gemaakt kunnen worden met (kristal) glas, zijn wij begonnen met Glas & Emotie.

Via deze website / webshop proberen we onze beleving over te brengen, maar de objecten zijn zo bijzonder dat het moeilijk is over te brengen op een foto. Het is een bezichtiging waard.

Glas & Emotie
Nieuwstraat 21
7681 EP Vroomshoop

Tel: 0546 645 439

Dag Van Tot
Maandag Op afspraak
Dinsdag 9.00 17.00
Woensdag 9.00 17.00
Donderdag 9.00 17.00
Vrijdag 9.00 17.00
Zaterdag op afspraak