Göran Wärff

"Het smelten, gloeien in de oven, is wat me trekt naar nieuwe ontdekkingen. Bij elke samenzijn, voel ik een bijna onweerstaanbare drang om een nieuwe uitdrukking te geven aan de magie van glas, om een ​​werk te creëren dat de drager is van het licht, de zee en de lucht. Elk stuk dat ik ontwerp probeer ik een vergaarbak te maken voor licht, voor warmte en sensualiteit. "

Weinig, als er al iemand is, hebben zo'n diep gevoel voor het glas smelten als Göran Wärff, die altijd een bijzonder belang heeft getoond in het behoud van de traditionele vaardigheden van de meestersopleidingen in glasblazen en glas snijden. Het spel van licht binnen de duidelijke volume van het glas en de eindeloze optische fenomenen die zich voordoen als het glas het licht buigt zijn een terugkerend thema in de kunst Göran Wärff en het ontwerp van het werk. De natuur en het spel van licht in de natuur zijn belangrijke bronnen van inspiratie, naast het glas zelf.

Bekijk hieronder de series die hij voor Orrefors Kosta Boda heeft uitgebracht.

Bekijk ook andere ontwerpers:

Hoogst gewaardeerde producten

Winkelmand

OVER ONS

Als pure liefhebbers van de mogelijkheden die gemaakt kunnen worden met (kristal) glas, zijn wij begonnen met Glas & Emotie.

Via deze website / webshop proberen we onze beleving over te brengen, maar de objecten zijn zo bijzonder dat het moeilijk is over te brengen op een foto. Het is een bezichtiging waard.

Glas & Emotie
Nieuwstraat 21
7681 EP Vroomshoop

Tel: 0546 645 439

Dag Van Tot
Maandag Op afspraak
Dinsdag 9.00 17.00
Woensdag 9.00 17.00
Donderdag 9.00 17.00
Vrijdag 9.00 17.00
Zaterdag op afspraak