“Mijn benadering van het glas is gevoelig, gepassioneerd en geduldig. Ik beschrijf sfeer, beeld stemmingen af door te verwijzen naar zowel de geschiedenis als het heden. Gesmolten glas stelt mij in staat om tegelijkertijd met beeldhouwwerk en foto’s te werken. Glas kan verleidelijk zijn, mooi, zacht en toegevend om mee te werken. Maar op hetzelfde moment kan het je een litteken geven voor het leven. “

Voor zijn inschrijving aan de University College of Arts Crafts and Design in Stockholm, Ludvig Löfgren werkte als een glasblazer, een ervaring die hem het perspectief en het begrip van glas gaf. Zijn voortdurende zoektocht naar uitdagingen resulteert vaak in uren van experimenteren, zowel in de studio en in de hotshop. Met zijn grondige kennis van glas en artistiek talent, verbrijzelt hij vele grenzen in het Koninkrijk van kristal met zijn fijne tradities.

Ludvig Löfgren verzamelt inspiratie uit veel verschillende genres, inclusief alles uit de mode-wereld tot aan tatoeage technieken. Zijn artistieke expressie is jeugdig en gevuld met postuur, maar tegelijkertijd is het bewust brutaal. Zijn eerste limited edition skull Vanitas Disco heeft al een nieuwe doelgroep aan Kosta Boda verbonden.

Bekijk hieronder de series die hij voor Orrefors Kosta Boda heeft uitgebracht.
[su_subpages]

Bekijk ook andere ontwerpers:
[su_siblings]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *