Kjell Engman

"Bij het maken van een ontwerp, begin ik met de cirkel van het leven. Ik hou ervan om glas te maken dat u kan voelen, glas dat een beroep doet op al onze zintuigen en gebruik probeert te maken van breking en licht. Ik wil foto's schilderen en verhalen vertellen op hetzelfde moment. Wat me drijft, is een soort van innerlijke zoektocht, waarin nieuwsgierigheid, de mysterieuze en mythologie allemaal belangrijke ingrediënten zijn. Glas, de levende massieve, is mijn constante metgezel. "

Een onvermoeibaar productief beeldend kunstenaar met onbegrensde fantasie en een passie voor het verhalende, die vrije uiting vindt in zowel gebruiksglas als glaskunst. Kjell Engman haalt zijn inspiratie uit de meest uiteenlopende bronnen, niet in het minst uit het dierenrijk en de wereld van muziek en entertainment. Hij werkt vaak op grote installaties waarin hij ook elementen van geluid en licht combineert. Kjell Engman wordt vaak gevraagd voor (openbare) opdrachten zowel in Zweden als in het buitenland.

Bekijk hieronder de series die hij voor Orrefors Kosta Boda heeft uitgebracht.

Bekijk ook andere ontwerpers:

Winkelmand

OVER ONS

Als pure liefhebbers van de mogelijkheden die gemaakt kunnen worden met (kristal) glas, zijn wij begonnen met Glas & Emotie.

Via deze website / webshop proberen we onze beleving over te brengen, maar de objecten zijn zo bijzonder dat het moeilijk is over te brengen op een foto. Het is een bezichtiging waard.

Glas & Emotie
Nieuwstraat 21
7681 EP Vroomshoop

Tel: 0546 645 439

Dag Van Tot
Maandag Op afspraak
Dinsdag 9.00 17.00
Woensdag 9.00 17.00
Donderdag 9.00 17.00
Vrijdag 9.00 17.00
Zaterdag op afspraak