Olle Brozén

"Ik ben altijd gefascineerd geweest door de decoratieve: door de symmetrieën van de natuur en het leven. Door patronen. Intuïtie staat centraal in mijn creativiteit. Ik noem het meestal het intellect van de hand. Glas omsluit een mentale ruimte in een spectrum van kleur en transparantie, direct, onmiddellijke toch onuitsprekelijk. "

Sterk gestileerde patronen, organische decoraties en speels, bijna naïeve, onderwerpen, zijn onderscheidende kenmerken van Olle Brozén's ontwerpen. Hij heeft inspiratie gekregen tijdens zijn werk als glasblazer in Japan, en de invloed van de Japanse houtsneden is duidelijk zichtbaar in zijn eerste schetsen voor Kosta Boda: een reeks van patronen geïnspireerd door de natuur. Brozén heeft de aandacht getrokken met zijn eenvoudige, krachtige vormen die de vrije loop geven aan zijn expressieve motieven en decoraties.

Bekijk hieronder de series die hij voor Orrefors Kosta Boda heeft uitgebracht.

Bekijk ook andere ontwerpers:

Winkelmand

OVER ONS

Als pure liefhebbers van de mogelijkheden die gemaakt kunnen worden met (kristal) glas, zijn wij begonnen met Glas & Emotie.

Via deze website / webshop proberen we onze beleving over te brengen, maar de objecten zijn zo bijzonder dat het moeilijk is over te brengen op een foto. Het is een bezichtiging waard.

Glas & Emotie
Nieuwstraat 21
7681 EP Vroomshoop

Tel: 0546 645 439

Dag Van Tot
Maandag Op afspraak
Dinsdag 9.00 17.00
Woensdag 9.00 17.00
Donderdag 9.00 17.00
Vrijdag 9.00 17.00
Zaterdag op afspraak