Ulrica Hydman-Vallien

"Lust, energie, passie - ik kan liefhebben en haten op hetzelfde moment. Ik ben zowel argumentatief als volledig toegewijd. Met glas, is alles mogelijk. Het is onmiddellijk, intens, veeleisend; nooit is het gewoon oud glas. Ik gebruik het om op te schilderen en verhalen te vertellen. Ik heb geen regels, en ik laat mijn instinctieve gevoelens leiden waar ze naar toe willen. "

Ulrica Hydman-Vallien is een van de bekendste glaskunstenaars van Zweden, wie de onmiskenbare objecten heeft opgesmukt met een verscheidenheid van dingen, zoals mobiele telefoons en de staarten van vliegtuigen. De belangrijkste vorm Ulrica Hydman-Vallien van uiting is haar krachtige beelden. Zij schildert haar opvallende en humoristische ontwerpen direct op het glas met vrije en ongebreidelde energie. Ze maakte haar doorbraak met Caramba en Open Minds, gevolgd door haar populaire Tulipa serie.

Bekijk hieronder de series die zij voor Orrefors Kosta Boda heeft uitgebracht.

Bekijk ook andere ontwerpers:

Winkelmand

OVER ONS

Als pure liefhebbers van de mogelijkheden die gemaakt kunnen worden met (kristal) glas, zijn wij begonnen met Glas & Emotie.

Via deze website / webshop proberen we onze beleving over te brengen, maar de objecten zijn zo bijzonder dat het moeilijk is over te brengen op een foto. Het is een bezichtiging waard.

Glas & Emotie
Nieuwstraat 21
7681 EP Vroomshoop

Tel: 0546 645 439

Dag Van Tot
Maandag Op afspraak
Dinsdag 9.00 17.00
Woensdag 9.00 17.00
Donderdag 9.00 17.00
Vrijdag 9.00 17.00
Zaterdag op afspraak